Spørsmål: Kan noen forklare dette diagrammet fra Fhi om dødsårsak.. Hvorfor går lungesykdom ned såpass mye fra 2019-2020? PS. har brukt 15 min for å lure på om jeg tør å poste , men det er faktisk et legitimt spørsmål så håper noen har teorier eller svar uten å kalle meg idiot.

Nov 22, 2021 · 6:36 AM UTC

18
4
41
merkelig å lite av de såkalte ekspertene som skulle kommentere denne da.. men det er kanskje ikkje like morro når de ikkje kan enten latterliggjøre folk, eksludere de eller kalle de for idioter?
3
9
Replying to @ElinMereteGund1
Etter 12.03.20 var det nedgang av alt. Lite smitte og lite stress. Inkl hjerteinfarkt og lungesykdom og til og med færre gravide med blødninger osv
1
10
Stress er den farligste faktoren ?
Replying to @ElinMereteGund1
Vet at lungebetennelse er følgetilstand til influensa som igjen kan være dødelig over 65 år. I tillegg mennesker med hjerte/lungesykdommer. I fjor vinter ikke influensa pga koronarestriksjoner.
1
4
Burde tallene for influensa vært høyere de andre årene da? at de ble registrert som lunge før, men skulle vært registrert som sesonginfluensa? ..har ikkje sett tallene for sesonginfluensa da..bare lurte
2
3
Replying to @ElinMereteGund1
Jeg legger merke til at dødsfall som skylles covid går tilsvarende opp 🤔
6
Replying to @ElinMereteGund1
Eg kan ikkje forklare det, men registrerte daude i pandemien har vore prega av uregelmessige tal heile vegen. Eg har lurt på kven som daua av korona og med. I 2020 fekk vi tal frå heile verda. Eg slo meg til ro med at det er ulik praksis i ulike land.
2
Replying to @ElinMereteGund1
Det er faktisk fhi som er idiotene her.
2
Replying to @ElinMereteGund1
Dette er frem til år 2000? Ingen pandemi i 2019
1