Varför ska ”vi” skrämmas/beröras av gängkriminaliteten först när skjutningar sker i fina förorter? Varför tycker vi att det, mao, är ok när skjutningarna sker i orten? Eller viktigast: När slutade vi se hela Sverige som ETT samhälle?

Oct 24, 2021 · 7:31 AM UTC

562
40
87
292
För helt ärligt, är inte den här skeva synen på vi och dom det största problemet? Jag menar, hur ska skjutningarna upphöra om vi inte börjar tänka annorlunda, börjar tycka det är lika viktigt att tex barn i orten får en trygg, bra uppväxt med bra skola mm?
72
3
1
38
Replying to @LinaAStenberg
På riktigt Lina!🤦🏻‍♀️ Vilka ”vi” syftar du på här? För du kan väl inte ha missat att högern har varit upprörda över alla gängskjutningar under en längre tid.
4
5
165
Självklart har ni det. För tänk om det sprider sig till Södermalm, mångmiljon-villaområdena i Nacka osv. Det vill ni inte.
12
3
Replying to @LinaAStenberg
Alltså oppositionen har påtalat skjutningarna hur länge som medans ni bara kommer med undanflykter + försöker få frågan att handla om några ord - så patetiskt!
5
Replying to @LinaAStenberg
Var vänlig att inte ta med mig i ditt vi, det finns inget vi. Dom flesta på högersidan har för farao varit upprörd över dett huuuukr läääänge somhelst
3
1
78
På vilket sätt då? Hur kom det sig att alliansen skar ner på polisutbildningen med 92%? Hur kom det sig att M, L och KD lämnade förhandlingarna om gängkriminaliteten innan de var klara?
2
3
Replying to @LinaAStenberg
Från höger har protesterna mot gängvåldet och (vänster)politikernas passivitet pågått länge . Oavsett var de förekommit.
11
Replying to @LinaAStenberg
INGEN tycker det är okej med skjutningar i orten som du kallar det men när någon försöker ta upp problemet är det rasism och smutskastning av utsatta områden. Så hur ska problemet angripas utan att fokus flyttas till någon form av identitetsresonemang?
1
103
Replying to @LinaAStenberg
Vem är det som tycker att det är OK när skjutningar sker i förorten ?
25
Replying to @LinaAStenberg
Frågar seriöst. Är du dum på riktigt
6