“Google en Apple kiezen de kant van de privacy, voor één keer staan ze aan de goede kant”, professor Bart Preneel over de corona-app in #deafspraak

May 26, 2020 · 7:35 PM UTC

7
13
5
48
6,819
Replying to @deafspraaktv
Eindelijk krijgt dit de nodige aandacht! Ik pleit al weken voor de oplossing van Apple & Google. Voor wie meer wil weten: apple.com/covid19/contacttra…
2
1
Een app traced hooguit mensen, geen virus. Testen sporen het virus op. Testen en isoleren is vandaag de enige manier om de pandemie in te denken. En België slaagt daar nog steeds niet in. Ontwikkelingsland Vietnam wel.
1
Replying to @deafspraaktv
Waarom nationale apps ipv een globale app @debackerphil ?
2
1
En waarom zou er toch een wet nodig zijn om de github.com/DP-3T app toe te laten??? Terwijl veel andere apps permanent locatie loggen?
1
You’re unable to view this Tweet because this account owner limits who can view their Tweets.
Google verkoopt dit soort data aan ondermeer de WHO. Al jaren. En deelt ze met overheden die hen daartoe verplichten zoals China.
1
Replying to @deafspraaktv
Ik begrijp die goede kant uitspraak niet van Preneel. Als er 1 bedrijf is die zich verzet tegen overheden die E2E met backdoors wil verzwakken dan is het wel Apple. Je zou toch verwachten dat een cryptograaf op de hoogte is. NOT.
1
Replying to @deafspraaktv
Phara kent de titel van "Meester" Vermassen maar professor dr. E. Vlieghe noemt Phara respectloos mevrouw. De vrouwelijke vormen, vb "voorzitster" daar moet ook nog op VRT 1 aan gewerkt worden. Succes!
Replying to @deafspraaktv
Hoe naief kan je zijn. Google en Apple doen enkel iets als ze er voordeel bij halen